5 redenen waarom jij je autoruiten moet blinderen

5 redenen waarom jij je autoruiten moet blinderen

Denk je er al een tijdje aan om je autoruiten te laten blinderen maar twijfel je nog? In dit artikel noemen wij jou enkele voordelen van geblindeerde ruiten voor jou; enkele voordelen weet je waarschijnlijk al. Het meeste voordeel is te behalen in de zomer en aangezien het bijna zomer is, is dit artikel het lezen en misschien ook het delen waard. Zijn getinte autoruiten dan alleen goed voor in de zomer? Natuurlijk niet!

  1. BEPERKING VAN INKIJK VANUIT BUITEN

Een inbreker komt voorbij je auto om te kijken wat er in je auto zit, maar merkt al snel dat hij geen of zéér beperkte inkijk in je auto heeft. Jou auto is dus dankzij de geblindeerde ruiten niet zo snel een doelwit meer.

  1. UV-STRALEN WORDEN TOT WEL 99 PROCENT AFGEWEND

Naast dat UV licht slecht is voor het interieur van je voertuig, wordt je bij lange ritten blootgesteld aan een grote dosissen Uv-A en Uv-B stralingen. De letters A en B staan voor de Uv index, Uv B is het gevaarlijkste en kan zorgen dat je huid rood kleurt, verbrandt en in de ergste gevallen kan je zelfs huidkanker krijgen. Uv A heeft dezelfde effecten als Uv B maar dan in mindere mate.

We zijn als mensen erg gevoelig voor dergelijke stralingen, vooral baby’s en jonge kinderen moeten hier goed voor beschermd worden. Een goede raamfolie kan jou, je baby en/of jonge kinderen goed beschermen. Het vermindert 99 procent van de schadelijke UV-stralen (A & B). Je beschermt je kinderen en jezelf hiermee tegen huidkanker en gaat het verouderingsproces van de huid tegen.

  1. HET INTERIEUR VAN JE AUTO BLIJFT GOED BESCHERMD

Door zonnestralen kan het interieur van je auto zeer heet worden. Uiteindelijk zal je interieur het begeven en zullen er verkleuringen ontstaan. Een goede raamfolie kan dit voorkomen. Door de UV-reducerende werking van onze raamfolie kan de oppervlakte temperatuur verminderd worden tot wel 16 °C en verbleekt je interieur en andere spullen in je auto minder snel. Omdat je auto koeler zal zijn met geblindeerde autoruiten zal je ook minder je airco gebruiken, dit zal leiden tot een besparing van brandstof.

  1. MEER BESCHERMING BIJ ONGELUKKEN

Hoe goed je ook kan rijden, een ongeluk kan je soms helaas niet vermijden. Bij een ongeluk vliegen de glasscherven van autoruiten meestal alle kanten op waardoor je zelden snijwonden kan voorkomen. Geblindeerde autoruiten houden bij ongelukken de glasscherven bij elkaar waardoor je meer bescherming hebt bij ongelukken.

  1. HET ZIET ER STOER EN CHIQUE UIT

Veel mensen vinden een auto niks anders dan een vervoersmiddel en gebruiken het enkel om van het ene punt naar het andere punt te gaan. Jij bent anders! Jij wil uniek en anders zijn. Geblindeerde autoruiten geven je auto een stijlvolle en chique uitstraling. Bovendien kan je met een ‘zakelijke’ auto ook wat sportiever overkomen.